• BITCOIN/TL
    2077581,656
    % 0,64
  • ETHEREUM/TL
    100066
    % 0,46
  • RIPPLE/TL
    16.36
    % 0,23
  • BITCOIN CASH/TL
    15573.27,336
    % -0,96
  • LITECOIN/TL
    2632.94
    % 0,05
  • COSMOS HUB/TL
    266.96
    % -0,58
  • CARDANO/TL
    15.21
    % 2,75
  • TETHER/TL
    32.54
    % 0,02

Japon Düzenleyicinin Raporuna Göre DeFi Düzenlemeleri Yolda

Japon Düzenleyicinin Raporuna Göre DeFi Düzenlemeleri Yolda

Coin Post’a göre bu rapor, FSA tarafından oluşturulan bir çalışma grubu olan FinTech Innovation Hub’ın ikinci raporu oldu. Grubun esas amacı politika oluşturmaktan ziyade fintech ve blokzinciri alanındaki yeni iş yollarını ve eğilimleri belirlemektir, ancak raporun yine de FSA’nın politika oluşturan yöneticilerinin düşüncelerini etkilemesi muhtemeldir.

Raporun ana işlevi, Japonya’da ve son birkaç ayda gerçekleştirilen gelişmeleri ve toplantıları özetlemek ve düzenleyicilerin bir bakışta erişebileceği önemli toplantıların bir çeşit yönetici özetini oluşturmaktır.

Ancak grup, DeFi alanında “tartışmalar ve belge formülasyonu ile ilerlediğini” yazdı ve düzenleyicilerin topluluk eğilimleri, DeFi teknolojilerinin gelişimi, yönetişim mekanizmaları ve sektörde merkeziyetsizliğin daha da ilerlemesine yönelik beklentiler hakkında daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini belirtti.

Makalenin yazarları ayrıca, gelecekte büyük olasılıkla düzenleme uygulanacağını ve FSA içinde alanla ilgili tartışmaların devam ettiğini de ekledi. Düzenlemeyle ilgili bu tartışmaların sadece DeFi ile ilgili görüşmelerde değil, aynı zamanda kripto saklama sektörü de dahil olmak üzere daha geniş kripto alanında gerçekleştiğini de eklediler.

purevpn 728FSA, DeFi konusundaki duruşunu şu şekilde açıkladı:

“Blockchain teknolojisine dayalı merkezi olmayan finans sistemi, aracılara ihtiyaç duymadan eşler arası (P2P) finansal işlemleri gerçekleştirme potansiyeline sahiptir. Böyle bir merkezi olmayan finans sistemi çeşitli fırsatlar ve faydalar sunabilse de, politika yapıcıların mevcut düzenlemeleri uygulama kabiliyetini de baltalayabilir.”

FSA, Japonya’daki kripto borsası operatörleri için izne dayalı bir sistemi benimseyen dünyadaki ilk ülkelerden biri olduğu 2017 yılında kripto alanını ciddi şekilde denetlemeye başladı. Kurum, 2018’in başlarındaki Coincheck hackinin ardından sektör üzerindeki kontrolünü yoğunlaştırdı ve genellikle yerel blokzinciri ve kripto sektörü üyelerini içeren düzenli politika oluşturma oturumları düzenliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi  Telegram kanalımızdan takip edebilir, piyasa hakkında yatırımcılarla konuşmak için telegram grubumuza katılabilirsiniz.

YORUMLAR YAZ